Skład:
- Mąka orkiszowa
- Otręby orkiszowe
- Tłuszcz kokosowy
- Komosa ryżowa biała (quinoa) 2%
- Sól
Ciasteczka Babci Ani to popularna i uwielbiana przekąska, wyróżniająca się doskonałym składem. Te cienkie, chrupiące i delikatne w smaku ciasteczka/wafelki wykonane są z mąki orkiszowej, a w tym przypadku z dodatkiem komosy ryżowej (quinoa). Wolne od dodatku sztucznych substancji słodzących, zawierają jedynie naturalnie występujące cukry, oraz są pozbawione spulchniaczy i oleju palmowego.
Stanowią idealną przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, będą doskonałym uzupełnieniem deserów. Idealne do zabrania na wycieczkę, do pracy, czy umieszczenia w pudełku śniadaniowym. Polecamy także inne warianty smakowe tych ciasteczek, takie jak orkiszowe lub owsiane.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1924 kJ/459 kcal
- Tłuszcz: 17,32 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 10,59 g
- Węglowodany: 60,92 g
- Błonnik: 6,37 g
- Białko: 11,55 g
- Sól: 0,76 g